19. juli 2010

Svar på spørsmål

Dipsolitteraten har utfordret/tagget meg til å svare på noen spørsmål. Og det gjør jeg her: Hvilken bok leser du akkurat nå? Har nettopp avsluttet Mamma vet ikke hva som er deilig av Ina Åsheim (norsk debutant), og regner med at Stendhals Selvopptatte memoarer blir neste. Hvor liker du best å lese? I meget avslappet stilling, dvs i en lenestol med beina på bordet, eller liggende på sofaen eller i sengen. Hvilken bok skulle du ønske kunne bli filmatisert? Herman Bangs Fædra kunne blitt en nydelig film. Hva er favorittboken din? Der må jeg vel nesten si Tre mann i en båt av Jerome K. Jerome. Men Becketts Watt og Joyces Ulysses er også gode kandidater. Er det noen bøker du ser frem til å lese de neste månedene? Hvilke? Jeg har ingen plan. Er åpen for innfall, og regner med at den rette boken/de rette bøkene vil innfinne seg. Tror sannsynligheten er stor for at det blir en bok av året, kanskje ved hjelp av nyhetshylla på biblioteket. Hva synes du er den fineste forsiden på en bok? Umulig å si, men denne forsiden (bildet) appellerte både på den ene og den andre måten. Lagde nylig en klassisk pizza margharita etter oppskrift fra denne boken, og den ble bare himmelsk. Jeg lar stafetten gå videre til Børge Skråmestø, thauke2 og Aina Basso.

6 kommentarer:

Sesselja sa...

Ser man det. Jeg plukket senest i går opp Stendahls "Rødt og svart". Jeg har bare rukket å lese 50 sider, men så langt lover det bra. Jeg regner med vi får en liten rapport om "Selvopptatte memoarer" (som jeg har hørt nevnt i samme åndedrag som Knausgård ...) når du kommer i gang med den?

Unknown sa...

Bra! Men du har glemt å sende stafettpinnen videre til 3 andre bloggere.

Aina Basso sa...

Heisann - takk for at du tenkte på meg med tag, men eg har slutta å vere med på slike ting. Same som med kjedebrev. Men fint å lese det du skriv. Og fint at du er inspirert til å ta fatt på Stendhal, gler meg til å høyre kva du synest.

Sjeldnere enn sorte svaner sa...

Jeg setter en femmer på at du liker matprogrammene til Nigella Lawson!

Jørn Roeim sa...

Sjeldnere enn sorte svaner: Det ville jeg sikkert gjort hvis jeg hadde sett på TV.

Kasiopeiia sa...

Får vi lese hva du synes om Mamma vet ikke hva som er deilig!?