1. januar 2011

Leseåret 2010

Så er tiden inne for status for leseåret 2010. Jeg er ganske jevn, viser det seg: 26 bøker i år, mot 25 i 2009 og 27 i 2008. Dessverre bare 6 bøker av kvinnelige forfattere, mot 11 i fjor. Antallet norske forfattere er derimot på linje med fjorårets (11). 5 av bøkene var lånt på biblioteket, mot 4 i fjor. 5 bøker var av norske debutanter. 3 av forfatterne har jeg truffet personlig. Hvis jeg skal trekke frem noen høydepunkter, må det være Enrique Vila-Matas og Leo Tolstoj, men egentlig er enhver bok et høydepunkt i den forstand at jeg ikke gidder å lese ferdig bøker som ikke gir meg noe.

Heller ikke ved dette årsskiftet har jeg noen plan for den videre lesingen. Jeg går inn i 2011 med å lese Madame Bovary av Gustave Flaubert, en bok jeg bare har lest biter av hittil. Men som nevnt i bloggen, har jeg etter hvert fått mer sans for «kanonisk lesning», og Madame Bovary er en klassiker jeg vil ha lest. Men deretter? Jeg vet ikke. Bøkene vil formodentlig fortsette å «komme til meg», et fenomen jeg hyppig har omtalt.
Men i år som i fjor tviler jeg ikke på at jeg har mange lesegleder å se frem til.

PS Når det gjelder listen over anskaffede/mottatte bøker i 2010, gikk den helt i ball da antallet passerte 120 bind. Den er derfor fjernet. Mitt tilfang av nye bøker er til enhver tid så stort at jeg ikke orker å føre liste over det. Til en viss grad blir de registrert i bokdatabasen jeg anskaffet meg i fjor, men heller ikke den har jeg tid til å holde helt ajour når det gjelder nyanskaffelser. Og å registrere alle bøkene jeg har fra før, kan jeg visst bare glemme. Det tar altfor lang tid, selv med strekkodeleser, fordi mange av opplysningene jeg vil ha med, uansett må tilføyes manuelt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg har ikke lest en eneste av dem, så da burde jeg vel ha fått noen tips. En står på lesesirkelens liste for 2011, - og så tar vi det derfra. Godt, nytt år.