22. mai 2011

Goddag mann hostesaftEn av mine yndlingsforfattere, Aasne Linnestå, kom med ny bok i vår, romanen Hagesang. Jeg har tidligere blogget en del om bøkene hennes.
I forbindelse med den nye boken sendte jeg en mail til Aschehoug og spurte om jeg kunne få et anmeldereks for å blogge om den.

Aschehoug har et system hvor man registerer seg som bokblogger. Jeg har registrert meg der tidligere en gang, for et år eller to siden, men uten noen gang å ha hørt noe fra dem.

Svaret fra Aschehoug på min mail lød:
«Vi har sett bloggen din før og liker den godt. Så vi sier ja takk! Du kan melde deg inn på bloggerne vårs her: http://blogg.aschehoug.dmail.no/start/L7PX25KJ
Vi skal ta kontakt med deg med mer informasjon når vi har bøker å gi ute. Alistair Frank Spalding.»
(Skrivefeilene skyldes formodentlig at avsenderen i Aschehoug er engelskmann.)

For så vidt en hyggelig tilbakemelding, men ikke et ord om Linnestås bok. Jeg var derfor usikker på hva Aschehoug egentlig sa "ja takk" til. Jeg registrerte meg på nytt og sendte en mail til mr. Spalding hvor jeg gjorde høflig oppmerksom på at min henvendelse gjaldt Linnestås nye bok spesielt. Denne mailen sendte jeg 6. april, og jeg har foreløpig ikke fått svar fra Aschehoug v/ mr. Spalding. For det første er det alminnelig høflighet å svare på brev, og det må vel kunne gå an å svare konkret på et konkret spørmål? Men Aschehoug foretrekker kanskje at kontakten med bokbloggere er en enveiskontakt?

Etter dette skjønner jeg ikke hva vitsen er med å melde seg som interessert bokblogger hos Aschehoug.
Og Linnestås bok må jeg tydeligvis kjøpe selv.

3 kommentarer:

kristin sa...

Kjenner ikke til bokbloggsystemet til Aschehoug, men det er redaktørene som er pressekontakter for utgivelser på Aschehoug. Sjekket pressemeldingene, og fant at det er Christian Kjelstrup som er informasjonskontakt for Linnestås bok. (fornavn.etternavn@aschehoug.no)
Ta kontakt med ham! Har hatt kontakt med Alistair Spalding, og han er også en hyggelig mann, så det er sikkert bare en glipp.

Christian Kjelstrup sa...

Hei,

og først og fremst takk for interessen for Aasne Linnestås forfatterskap. Kristin har nok rett, her må det ha skjedd en glipp og det beklager vi. Kanskje har det sammenheng med at Alistair - som er en bra mann og vanligvis svarer på alle henvendelser - sluttet i Aschehoug i mars/april. Vi leter etter hans etterfølger, og når vedkommende er på plass, vil nok kontakten med bloggerne ta seg opp. Når dette er sagt, er det ikke slik at alle bloggere automatisk kan få alle bøker, men denne burde du fått. Send meg adressen din, så fikser jeg bok om det ikke er for sent.

Hilsen Christian Kjelstrup
(Aasnes redaktør)

PS Stilige, de bokskapene i Hannover. Kanskje vi burde anskaffet et slikt til Sehesteds plass? Og fylt det med Aasne Linnestås bøker? Kunne dratt noen billige ordspill om forfatterSKAP nå, så gir meg her.

Jørn Roeim sa...

Christian Kjelstrup: Takk for hyggelig henvendelse. Navn og adresse er Jørn Roeim, Postboks 5, 3939 Porsgrunn. Gleder meg til boka.