25. februar 2013

Bibliotekdød?


Hvis kommunene fortsetter å redusere bevilgningene til bibliotekene, blir dette kanskje en realitet og ikke bare fiksjon?

4 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, dette lurer jeg litt på! Vi har fortsatt en Biblioteklov som sier at hver kommune her i landet skal ha et folkebibliotek.
Er det kommune eller stat som kutter i bevilgninger, og nedlegger filialer?
Og forstår man ikke at gratis utlån av bøker, dvd, e-bøker, tidsskrifter,- tilgang til aviser og musikk og Internett, på nettopp våre folkebibliotek er noe av det mest fantastiske og demokratiske velferdstilbud vi har oppnådd i Norge ? For alle aldersgrupper tilogmed.
For over 100 år siden var det ildsjeler som møysommelig fikk dette gjennomført.
Noen vil denne ordningen til livs. Gudene må vite hvorfor !

Jørn Roeim sa...

Dessuten er dette et av de første og viktigste kulturtilbud man møter i livet, lett tilgjengelig og gratis. Bibliotekene er kulturens grunnsteiner.

scribo sa...

Hvorfor ikke gi bibliotekene en ekstra status; som litteraturhus?
Det beste kan være det godes fiende, hvorfor ikke benytte bibliotekene som lokale litteraturhus?

Odette de Crécy sa...

Jeg tror nok Litteraturhusene i de store byene langt på vei overtar bibliotekenes plass som litterære møteplasser, men det er mye landsbygd her i landet så behovet for aktive folkebibliotek vil ikke forsvinne.
Om dette behovet blir imøtegått, er en helt annen sak. Og .. ja, bibliotekene er kulturens grunnsteiner. Det kan ta lang tid å bygge opp et nytt fundament.