3. mars 2014

Vekk

 
Hva er dette? Kartonger fulle av bøker, resultatet av en omfattende loftsrydding. Da ryddingen var ferdig, sto det over 40 kartonger klar til avhenting av en lokal idrettsforening som i slutten av uken skal ha et av sine store bokmarkeder. Et liv med bøker har lært meg å pakke bøker i håndterbare esker - dette er den nest minste størrelsen hos Staples. De uerfarne pakker bøker i altfor store esker.
Så jeg kvitter meg altså med store mengder bøker? Ja, rent faktisk gjør jeg det. Men disse bøkene er "slagg", de tilhører ikke samlingen. Det er rester av en større boksamling jeg kjøpte da jeg startet hjembyens første og eneste antikvariat (som fortsatt eksisterer, med andre eiere og annet navn). Av denne store boksamlingen gikk noe inn i min egen samling, mens det meste gikk til sitt egentlige formål, nemlig som varebeholdning i antikvariatet. Disse kartongene inneholder restene, helt uten interesse for meg, som bare har opptatt plass på loftet i årevis. Godt å bli kvitt dem!

2 kommentarer:

Odette de Crécy sa...

Bokmarkeder er en grei ordning for den som vil kvitte seg med bøker, og for den som vil gjøre et godt kjøp. Selv har jeg gjort begge deler.
I antikvariatene har jeg nok funnet de beste skattene og de virkelige bokelskerne bak disken. Det er en forskjell.

Jørn Roeim sa...

Takk for kommentaren. Jeg kunne sagt det samme.