16. juli 2021

Boka jeg ikke hadde

I går tenkte jeg at jeg omsider skulle se å få lest Kiellands "Gift". Årsaken til dette bunner i en rekke av tilfeldigheter og assosiasjoner som jeg ikke skal gå nærmere inn på. Men altså, jeg gikk inn i peisestua, hvor hylla for norsk litteratur befinner seg. Vår boksamling domineres av skjønnlitteratur, og i den grad det finnes noen rød tråd, består den av hovedverker. Jeg visste at jeg hadde "Gift", jeg så den for meg i sin klassiske Lanterne-utgave. Men så var den ikke der likevel. Jeg må ha forvekslet med Lanterne-utgaven av "Samlede noveletter", som har samme omslag. Den sto i hylla, men altså ikke "Gift". 

Derfor spør jeg om en FB-venn i Norge skulle ha Lanterne-utgaven av "Gift" i hylla og kanskje ikke ha noen interesse av den lenger og kanskje kunne tenke seg å sende den til meg for en nærmere avtalt sum.
2 kommentarer:

Olav Løkke sa...

Er på hytta for øyeblikket, men er ganske sikker på at jeg har Lanterne-utgaven, i tillegg til Samlede Verker (fra 1906).Sender den gjerne til deg hvis du kan vente en uke eller to.

Jørn Roeim sa...

Supert, Olav. Ingen hast.