12. juli 2007

Litteratur underveis.


Faktisk har jeg bestilt to bøker i forbindelse med Ulysses i dag. En bok om Joyce og hans forfatterskap generelt, og en detaljert guide til Ulysses. Som sagt - det måtte bare til.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg syntes det var smart av deg å bruke Olof Lagercrantz 'Om Ulysses' som veiviser når du nå leser James Joyce. Men når du må kjøpe ytterligere to bøker for å forstå hva du leser, ligner det mer på et forskningsprosjekt!
Forresten; jeg tror ikke 'Finnegans Wake' er oversatt til norsk....kanskje en oppgave for Tehme Melck !?

Jørn Roeim sa...

Lagerkrantz er grei nok, men han kommenterer ikke alle kapitlene, av en eller annen grunn. Og er litt springende og usystematisk. Nei, det er ikke noe forskningsprosjekt, så langt fra, bare at jeg blir nysgjerrig underveis, og som sagt har jeg oppdaget at selve leseopplevelsen blir større når jeg har litt kunnskap.
"Finnegans Wake" er ikke oversatt til norsk, formodentlig fordi den er uoversettelig, men det har man kanskje sagt om "Ulysses" også. Jeg har ikke engang bladd i FW på engelsk, men kanskje jeg skal ta en titt på den når jeg er ferdig med "Ulysses". Så kan jeg jo finne ut om det er en jobb for meg ... :-)

Anonym sa...

Jeg kan kjenne meg igjen i dette med å maksimere leseopplevelsen med sekundærlitteratur. Så absolutt å anbefale - om den finnes. Aha-opplevelser står i kø for den som er interessert nok i slike tilfeller. Som sagt, så gleder jeg meg til nye blogginnlegg om "Ulysses" med ekstraopplysninger opp ermet!

Jørn Roeim sa...

leselama: Takk for kommentarer. Det er nettopp å maksimere leseopplevelsen som er hensikten når jeg anskaffer meg sekundærlitteratur.