21. juli 2007

Filmvarsel.


I et innlegg 7. april i år, som du finner HER, anbefalte jeg filmen Pianisten av Roman Polanski. I kveld kommer den igjen på TV-Norge, klokken 21.30, og jeg kan ikke anbefale den varmt nok. Etter min mening går den langt utenpå f.eks. Schindlers liste. Filmen er basert på en sann historie om den polske jødiske pianisten Wladyslaw Szpilman, som du finner en god ressurs om HER .

10 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for tips! Stilig at du gjør det. Selv er jeg et rotehue mht til å følge med på hva som går på tv, nettopp fordi jeg ikke ser særlig på mye på tv. Det er liksom ikke noe der å se på... Men jeg ble skikkelig glad over denne anbefalingen - kvalitetssjekket og alt - for da kan jeg jo belage meg på en filmkveld for en gangs skyld. Fin-fint i dette bedrøvelige sommerværet også.

Aina Basso sa...

Veldig sterk og flott film! Den gjorde verkeleg inntrykk på meg.

Anonym sa...

Kommentaren min gjelder ikke dette innlegget. Jeg så at Cox hadde et spørsmål ang blogging 16. juli. Jeg har ventet på svaret ditt, fordi dette kan være nyttig informasjon også for meg....
Du virker til å være en hyggelig og hjelpsom fyr, så jeg er litt skuffet over at du ikke har svart Cox. Men kanskje du har svart direkte?
Kristine

Jørn Roeim sa...

Anonym: Jeg var riktig litt treg i dette tilfellet, men da jeg var inne på bloggen hans så jeg at han hadde fått løst problemet.

Anonym sa...

OK, men har du gitt et svar ett eller annet sted som jeg også kan bli klokere av?
Kristine

Jørn Roeim sa...

Nei, jeg har ikke gitt noe svar, siden han hadde funnet ut av det som sagt. Har du en blogg selv og har problemer med å laste ned bilder?

Anonym sa...

Jeg er ikke kommet så langt enda.
Leker med tanken...
Er så mye å sette seg inn i - og jeg vet ikke om jeg har nok på hjertet heller?
Kommer jeg igang, skal jeg nok skrive det i en kommentar - men bloggen din gir meg unektelig litt presentasjonsangst!
Kristine

Jørn Roeim sa...

Kan du ikke la den inspirere deg i stedet for å gi deg prestasjonsangst? Vi har alle vært begynnere en gang. Du kan jo se på noen av bloggene jeg har lenke til også. Det med å ha noe på hjertet er et viktig punkt tror jeg. Mange har et tema for bloggen, slik som jeg har, mens andre bare skriver om seg selv. Det er lurt å vite hva man vil med bloggen før man går i gang.

Anonym sa...

Nydelig film! :-) Takk for at du fikk meg til å se denne!

Da jeg skulle tromme sammen familien for å dele filmen med dem, fikk jeg til svar av barna at de hadde sett den på skolen som del av pensum om 2. verdenskrig. Og at den var for trist til å se om igjen - i alle fall på en lørdag! Så den må ha gjort riktig inntrykk også på dem. Heldigvis! Uansett er det flott at slikt inngår i pensum i norske skoler. Det må jeg virkelig si.

Jørn Roeim sa...

Ja, det må jeg også si, at det er fint at den er pensum på skolen. Og hyggelig at du likte filmen.