9. desember 2007

Ord for dagen





"Kjenner du Marcel Proust? Fransk forfatter. En skikkelig taper. Hadde aldri noen ordentlig jobb. Ugjengjeldte kjærlighetshistorier. Homofil. Brukte 20 år på en bok nesten ingen leser. Men antagelig også den største forfatter siden Shakespeare. Mot slutten av sitt liv skuer han tilbake og forstår at lidelsesårene hans var de beste i hans liv fordi de gjorde ham til den han var. De årene han var lykkelig, var bortkastet. Lærte ingenting. Så hvis du sover til du er 18 ... Tenk på alle lidelsene du går glipp av. High school? Det er de beste lidelsesårene dine. Du får ikke bedre lidelser."


Onkel Frank (Steve Carell) - homofil og ulykkelig Proust-kjenner - til nevøen Dwayne (Paul Dano) - som gjennomgår en krise og fantaserer om å unnslippe problemene ved å sove til han blir 18 - i filmen Little Miss Sunshine.


Oscarbelønt amerikansk film om en spesiell familie. Høyst severdig om det vanskelige vi kaller livet, om drømmer og mål ... og virkeligheten. Inneholder bl.a. en skarp kritikk av missekonkurranser for småjenter. Befriende "uamerikansk" i formen. Anbefales.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Høres ut som en film jeg absolutt kan komme til å like, det der! :-)
Deilig med filmtips nå som det går mot romjul og fridager og sofasliting på høyt plan!

Anonym sa...

God aften!

Jeg har et lite spørsmål; Når du skriver en tekst mellom apostrofer, som du gjør i denne bloggen; er dette da sitater/fragmenter fra andre tekster, eller er det dine egne ord?

Som for eksempel denne setningen:

"Mot slutten av sitt liv skuer han tilbake og forstår at lidelsesårene hans var de beste i hans liv fordi de gjorde ham til den han var."

En dyp og flott erkjennelse!


Mvh Jorunn

Jørn Roeim sa...

leselama: Tror helt sikkert du vil like denne filmen.
jorunn: Alt som står i apostrof er sitater hentet andre steder fra, i dette tilfellet fra den omtalte filmen.

Sif sa...

Det bilhornet er det morsomste jeg har opplevd på film på lenge.

Jeg lo så jeg gråt!

Sesselja sa...

Herlig film. Anbefales absolutt!