1. september 2008

Høst


Vi skriver 1. september i dag, årets første høstdag. Høstdag i mer enn én forstand - opptil flere travle skurtreskere var i sving på jordene da jeg kjørte hjem fra morgenturen i dag. En liten oversetterbemerkning i den forbindelse: på dansk betyr høst det samme som innhøstning (eller det som blir innhøstet, altså avlingen). Når en danske sier «høsten begynner sent i år», mener han at innhøstningen begynner sent. Årstiden høst heter efterår på dansk. Her kan en nordmann lett trå feil.

I en kommentar til innlegget om boken med brevskrivende damer, to innlegg nedenfor, sier leselama at hun misunner med samlerinstinktet mitt. Hva samler jeg på? Først og fremst bøker, selvsagt. Og så litt på plakater og kunst som har med litteratur å gjøre, som den gamle amerikanske bibliotekplakaten som illustrerer dette innlegget. September - back til work, back to school, back to books. Men vi bokelskere er vel enige om at enhver tid er lesetid, sommer som høst.

Forresten samler jeg på tekopper også, og nå har jeg nevnt alle tre samleområdene mine i prioritert rekkefølge. Bøkene kommer på førsteplass.

PS Jeg bare nevner at det er Bloggens dag i dag, som du kan se HER hos Virrvarr.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg er jo klar over at du har tusenvis av bøker i ditt bibliotek. Men jeg er litt nysgjerrig på hva du har av leksika, oppslagsverk, ordbøker, o.l.
Hva med en egen post om det?

Unknown sa...

Har du forresten en lenke til hvor du kjøper dine plakater?

Jørn Roeim sa...

cox: Plakaten i dette innlegget har jeg nok kjøpt hos allposters.com. Her er en lenke med "literature" som søkeord: http://www.allposters.com/gallery.asp?startat=%2Fgallery.asp&CID=2437A0BF4B094CB69BAF3596BE8A91C4&txtSearch=literature

Unknown sa...

Tusen takk!