1. desember 2008

Sigrid Undset og jeg


Hva har Sigrid Undset og jeg felles? Vår katolske trostilhørighet selvfølgelig, og at vi begge har sittet og jobbet her i biblioteket på Katarinahjemmet. Bøker dekker veggene her som hjemme hos meg selv, men hver gang jeg er i et rom som dette, forundres jeg over hvordan alle boksamlinger har sitt eget preg, sitt eget uttrykk.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Og jeg lurer på hva slags forfattere man finner i hyllene der. Kun rettroende katolikker? Eller en og annen kjetter innimellom?
Kan jeg f eks slappe av med "Da Vinci-koden" i Katarinahjemmets bibliotek...

Spectatia sa...

Men jeg vet også noe dere ikke har felles: arbeidsredskapet. Takke meg til en PC i steden for Sigrids fjærpenn, eller hva det nå kan ha vært hun brukte.

Jørn Roeim sa...

cox: Det er en avdeling for teologi/religion, med alt fra "The Complete Idiot's Guide to Understanding Catholisim" til "Martin Luthers Leben und Werk" (det hadde du ikke trodd, hva?). Den generelle avdelingen inneholder et representativt utvalg av av litteratur, jeg skimter f.eks. Axel Jensen, Jon Michelet, Aksel Sandemose og Torborg Nedreaas. Gode "kjettere" alle sammen, så vidt jeg vet, selv om Jon Michelet som kjent er på gli for tiden. Men Da Vinci-koden leter man nok forgjeves etter her.

Men Spectatia, Sigrid Undset levde da i skrivemaskinens tidsalder., om aldri så middelalderfiksert.

Unknown sa...

Hva vil man egentlig si er skrivemaskinens tidsalder?

Jørn Roeim sa...

Magnus: Fra 1870-80-årene og drøyt hundre år fremover.

Anonym sa...

Ser ut som et koselig sted å arbeide. :-)

P. S.
Tar du utfordringen? ;-)