28. oktober 2009

Skrivesperre
"Å ikke få til å skrive, går også ut over de timene en setter av til skrivingen, i tillegg til at det går utover de timene man skulle ha skrevet. Det å ikke få til å skrive gjennomsyrer også alle andre gjøremål, og mer alvorlig, det suger næring fra det litterære kallet," skrev signaturen Scribo i en kommentar til DETTE innlegget nylig.
Og legger til i en ny kommentar i dag:
"P.s. Kommentaren over var ikke ment som kritikk, kun en frustrert hilsen fra en frustrert skribent med prestasjonsangst. Noen tips mot slik angst?"

Noen som kan hjelpe?

2 kommentarer:

Marianne sa...

Skrivelæreren min sier at skriving består av flere faser, derav produksjonsfasen og redigeringsfasen. Han sier videre at en ikke bør blande disse fasene, og produksjonsfasen kun bør handle om å få ordene ut. Kritikk og endringer må vente til senere. Jeg er enig med han i at det er lurt å prøve å skille mellom fasene slik at en ikke kveler skrivingen i fødselen.

scribo sa...

Spontan latter, en av de bedre litteraturkommentartegningene jeg har sett! Også takk til Marianne, det er nok riktig å dele opp i faser, men samtidig er produksjonsfasen ikke så lett å håndtere fordi det handler om å våge å gi litt slipp på kontroll, og det er ofte vanskelig, men jeg forsøker.