12. april 2010

TilbakemeldingJeg blir litt glad, jeg, og nesten litt stolt, når jeg får sånne kommentarer som jeg fikk i går:

"Eg observerte forresten ei av dine bøker under "stillelesing" i fjerde klasse her om dagen. Eleven hadde store problem med å lese stille, fordi ho var så morsom."

Nå er jeg riktig nok ikke helt ukjent med hyggelige tilbakemeldinger, så vel fra foreldre som fra målgruppen selv, for eksempel i form av den lettere absurde opplevelsen jeg fortalte om i DETTE innlegget.

Jeg må fortelle om en annen tilbakemelding også. For ikke så lenge siden fortalte en mor, som jeg kjenner, og som hadde fått noen av bøkene mine til sønnen sin, som går i småskolen, at sønnen hadde knekt lesekoden ved hjelp av mine bøker. Hittil hadde han ikke vært noe interessert i bøker og lesing, men nå var han plutselig blitt det. Ikke lenge etter traff jeg sønnen på skolevei, da jeg var på morgentur med bikkja. Han takket for bøkene og fortalte at nå leste han både det ene og det andre, blant annet Rampete Robin. Det var et eller annet opplegg på skolen hvor han fikk diplom per leste hundre sider.

Nå har det seg sånn at jeg kjenner min kollega som oversetter Rampete Robin - jeg har bistått henne med Rampete Robins Vitsebok, og hun har dessuten brukt en del av mine ting i et leseverk hun har redigert (jeg er representert i flere leseverk etter hvert) - så jeg ringte henne og spurte om hun hadde lyst til å støtte en ung, nyvakt leser med noen Rampete Robin-bøker. Det ville hun gjerne. Allerede dagen etter fikk jeg en stor eske med masse Rampete Robin-bøker i posten, som straks ble overlevert den unge storleseren. Det kan være veldig morsomt med overflod i den alderen. Jeg husker fortsatt en gang jeg fikk en hel liten eske med blyanter fra noen slektninger i Amerika da jeg gikk i barneskolen.
Den unge mannen leser og leser og har sikkert ervervet seg flere diplomer. Men viktigere er at han formodentlig også har ervervet seg leseglede og glede over bøker.

Som belønning fra moren fikk jeg en flaske rødvin, en Valpolicella Classico 2008 fra Luigi Righetti, som var så god at jeg måtte på Polet og kjøpe en hel kartong av den.

Forfattertilværelsen har sine gode sider.

1 kommentar:

Bai sa...

Dette var morsomt å lese! Kommentaren var i utgangspunktet eit tilfeldig vedlegg :)

Rampete Robin er også stor suksess.